Äänimaljahoitoa eläimille ja ihmisille

MITÄ: Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi kehoa ja mieltä. Se purkaa kehon ja mielen jännitystiloja ja on myös hyvä lisä muihin hoitoihin, esim. hierontaan. Äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään. Se vaikuttaa usealla eri tasolla: kuuloaistin kautta, aivojen kautta sekä anatomisesti. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin. Vaikutuksia ovat mm. verenpaineen lasku, hengityksen syveneminen, unen laadun parantuminen, levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä lihasjännitysten helpottuminen. Eläimillä havaittu myös kiimaoireilun helpottumista ja lauman sisäisen rauhan palautumista esim. laumassa tapahtuneiden muutosten jälkeen. Hoito tasapainottaa ja palauttaa mahdollisesti ehtyneitä voimavaroja. Sen sanotaan saattelevan meitä kaikkia lempeästi alkuperäisen olemuksemme lähteelle.MITEN: Hoidossa maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi soluissa. Värähtely etenee kehon nesteissä, jota ihmisellä on n.75 %. Ääni etenee vedessä noin 1500 metriä sekunnissa, kun ilmassa ääni etenee vain noin 350 metriä sekunnissa. Siksi äänimaljahoito on niin vaikuttava hoitomuoto solutasolta alkaen. Minun tekemässäni äänimaljahoidossa on tällä hetkellä käytössä käsin taottuja kulhoja, sekä heleä-ääninen Koshi. Hoito kestää noin 5–45 minuuttia(eläimillä), 15–60 minuuttia(ihmisillä) ja alkaa sointukylvyllä, jossa soitetaan useita eri maljoja, jonka jälkeen hoidetaan yhtä maljaa kerrallaan käyttäen, maljaa ja hoidettavaa kuunnellen. Hoidon aikana eläimillä voi tulla näkyviä reaktioita, yllättävää käytöstä voi ilmetä tai sitten voi näyttää siltä, ettei tapahdu mitään. Nämä kaikki ovat ok eikä eläimeltä odoteta mitään tiettyä reaktiota. Eläimen omistaja voi valintansa mukaan olla paikalla tai mennä pois, mutta hoidon aikana emme keskustele, sille on varattu aikaa hoidon jälkeen.

MISSÄ: Eläimelle tutussa paikassa, eläimen kotona, tallilla yms. Hoitoa voidaan tehdä hevosen karsinassa, tarhassa tai muussa sellaisessa paikassa, missä hevonen voi olla vapaana. Vapaana siksi, että se saa itse valita etäisyyden eli siirtyä halutessaan etäämmälle tai lähemmäs maljaa. Ihmisille hoito onnistuu Jokelan vastaanotolla maanantaisin, muina aikoina tallilla Nuppulinnassa.

KENELLE: Lähes jokaista voi hoitaa äänimaljoilla. Hoitoa ei suositella akuuteissa tulehdustiloissa, vahvan lääkityksen vaikutuksessa oleville, vakavasta sydänviasta kärsivälle tai akuutissa vaiheessa olevan syövän hoidossa (hevosilla kimosyöpä).

ENTÄ SITTEN: Hoidon vaikutukset näkyvät usein viiveellä ja ovat pitkäaikaisia. Välittömänä vaikutuksena on usein hoidon jälkeen painon tunnetta kehossa, joka on rentoutunut ja väsymystä, sillä hermostokin on huilannut. Hoitojen välin tulisi mielellään olla ainakin viikko. Hoito ei korvaa lääkärin käyntiä, mikäli kyseessä on akuutti vaiva, mutta se saattaa helpottaa oloa ja myötävaikuttaa toipumiseen, sillä se vapauttaa voimavaroja ja vahvistaa kehon omaa kykyä parantua. Hoidon jälkeen ei suositella rankkaa treeniä/”hikiliikuntaa”. Hoito päivänä tulisi juoda normaalia enemmän, sillä kuten hierontakin se poistaa kuona-aineita kehostamme, jolloin on hyvä huolehtia riittävästä liikunnasta.

HINTA JA VARAUKSET: 60 €/kerta, 5x250€ + km korvaus 0,53€/km yli 15 km matkoilta, varaukset mielellään @postilla tunnehevonen2017@gmail.com tai WhatsApp viestillä 0407419376 -50 % aloitustarjous voimassa syyskuun (2023) loppuun saakka!